Odgajatelj maloljetničkog doma u Dugavama umro nakon sukoba sa štićenikom

NEDUGO nakon što se verbalno posvađao, a potom i fizički sukobio s 15-godišnjim štićenikom Doma za odgoj djece i mladeži u Dugavama, 62-godišnji Srećko Vajdić je umro. Odgajatelj je, neposredno prije toga dao iskaz policajcima koji su intervenirali nakon dojave o sukobu između odgajatelja i maloljetnika.

Kako je za Index.hr rekao načelnik Ureda načelnika PU zagrebačke Krunoslav Borovec, 15-godišnjak je po prostorijama doma počeo razbacivati stvari i praviti nered, a u tome ga je odgajatelj Srećko pokušao spriječiti. Ubrzo je izbio fizički obračun koji su prekinuli ostali štićenici doma.

Oni su maloljetnog sustanara izbacili izvan prostorija doma i zaključali vrata, a kako on više nije mogao ući u dom, uzeo je kamenje i njime razbio nekoliko stakala na domu. Osim razbijenih stakala, 15-godišnjak je oštetio i dio inventara doma zbog čega je pozvana policija.

Srećko Vajdić je policajcima ispričao što se dogodilo, da bi mu ubrzo potom pozlilo.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, 62-godišnji odgajatelj je imao slabo srce i moguće je da je zbog šoka od sukoba doživio srčani udar. Na mjesto događaja ubrzo je stigla ekipa hitne pomoći čija intervencija nažalost nije bila dovoljna da se spasi život nesretnog odgajatelja.

"Već sam ga neko vrijeme nagovarao da ode u mirovinu, ali danas nitko ne želi živjeti od dvije tisuće kuna mirovine. Tako je i Srećko ostajao na poslu." - rekao je za Jutarnji list ravnatelj Doma Mate Ljubić.

Negdje oko 16.30 sati odgajatelj Srećko Vajdić je umro nedaleko svog radnog mjesta, a njegovo tijelo je odvezeno na Zavod za sudsku medicinu gdje će se obdukcijom utvrditi medicinski razlog smrti.

Ukoliko se utvrdi da je maloljetnik napadom na odgajatelja pridonio njegovoj smrti policija će podnijeti kaznenu prijavu, a sigurno je da će štićenik pred sucem odgovarati zbog uništavanja imovine doma.

Policija zbog zakonske zaštite identiteta 15-godišnjeg štićenika ne smije davati nikakve podatke o njemu, a jedino se zna da se on trenutno nalazi u jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara