Odlazak obitelji Goldstein na Bleiburg pod velikim upitnikom

Odlazak obitelji Goldstein na Bleiburg pod velikim upitnikom

VRLO JE izgledno kako otac i sin Goldstein, Slavko i Ivan ipak neće ići na Bleiburg u delegaciji s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem. Niti jedan od njih ne želi reći da definitivno odustaju od puta, ali je očito kako su ustuknuli i kako je ovaj put pod velikim upitnikom. 

Ivo Goldstein je za Index rekao kako je neugodno iznenađen što je cijela priča o njihovom odlasku na Bleiburg izašla u medije prije nego su sve međusobno dogovorili. Mlađi Goldstein je svoj načelni pristanak dao za vrijeme dok je bio na godišnjem odmoru.

"Mi ćemo sada održati sastanke na kojima se trebamo dogovoriti o povijesnim i političkim pretpostavkama odlaska u Bleiburg. Nakon toga ćemo održati novinsku konferenciju na kojoj ćemo se očitovati o svemu", rekao nam je Ivo Goldstein.

"Da me je Zurrof nazvao, imao bi drukčije razmišljanje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće kritike odlasku Goldsteina na Bleiburg je izrekao Efraim Zurrof, ravnatelj Centra Simon Wiesenthal, koji je rekao da je doslovno šokiran tom idejom. Pritom je kazao da je opasnost takve odluke "u stvaranju pogrešnog izjednačavanja žrtava, odnosno, žrtava ustaša te samih ustaša koji su pali kao žrtve".

"Sa Zurrofom imam dobru komunikaciju. Žao mi je da me nije nazvao, jer ima moj kontakt. Da me nazvao, onda bi sigurno imao drukčije mišljenje," rekao je Ivo Goldstein.

Prvi sastanak na kojem će razgovarati o povijesnim i političkim pretpostavkama odavanja počasti bleiburškim žrtvama unutar židovske zajednice Bet Israela, kojemu je na čelu upravo Ivo Goldstein, imat će ove subote.

D.M.
Foto: CRORadioNet

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara