Odlazak osumnjičenog: Domagoj Klarić podnio ostavku nakon Josipovićevog posjeta škveru

Foto: Duje Klarić / Cropix

DOMAGOJ KLARIĆ, bivši direktor Brodosplita, osumnjičen za malverzacije teške 11 milijuna kuna, odlazi iz škverske Uprave.

Ostavku je podnio prije dva mjeseca, par dana nakon što je kao član Uprave zadužen za  brodogradnju bio domaćin predsjedniku Ivi Josipoviću u obilasku splitskog škvera.

Nedolični domaćin

Index je izvijestio o posjetu i upozorio na činjenicu da je vrlo neprilično da predsjednika Josipovića ugošćuje osumnjičeni za gospodarski kriminal. Očito se nakon toga reagiralo i sugeriralo Klariću što da napravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razrješenje se očekuje na idućoj sjednici Nadzornog odbora. U Brodosplitu su tek kratko potvrdili da je Klarić član Uprave u ostavci.

Klarić u kupe, Bajić u špade

Domagoj Klarić jedini je preostali član Uprave iz velike afere Wessels. Protiv bivšeg direktora Gorana Vukasovića i člana Uprave Ante Luetića nedavno je podignuta optužnica. Vukasovića je na čelu škvera naslijedio upravo Klarić. Dugo je vremena bio jedini član Uprave. 

Najveći mu je krimen pismeno očitovanje istražnom sudu da Brodosplit u poslu sa Wesselsom nije oštećen. Državno odvjetništvo drugačije je procijenilo i podiglo optužnicu za štetu od 4,7 milijuna dolara. 

Klarić je nedavno priveden u istražni centar zbog sumnje da je preko Skladgradnje izvukao 11 milijuna kuna iz splitskog škvera. U doba Josipovićeve posjete sud je već otvorio istragu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara