Odlikaši će od 5. srpnja moći kupiti računalo u pola cijene

MINISTARSTVO znanosti, obrazovanja i športa, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za e-Hrvatsku, početkom srpnja počinje provoditi akciju kojom će svi učenici odlikaši po znatno nižim cijenama, čak i u pola cijene, moći kupiti računala, te će tri mjeseca imati pravo na besplatan pristup internetu i popust na informatičku izobrazbu.

Pomoćnik ministra Dragan Schwarz danas je izjavio da će akcija za učenike odlikaše krenuti 5. srpnja, jer će do tada sve škole zaključiti ocjene i Ministarstvu dostaviti popis odličnih učenika. Fakulteti će popis deset posto najboljih studenata Ministarstvu dostaviti 16. srpnja, kada će i oni moći koristiti popust.

Ministarstvo je zadovoljno akcijom, smatra je uspješnom i bit će trajnog karaktera, rekao je Schwarz. Dodao je kako su neke informatičke tvrtke ove godine zakasnile s prijavom te ih je pozvao da se iduću godinu jave na vrijeme.

Hrvatska se time pridružuje drugim zemljama koje provode slične akcije, rekao je i najavio da će, osim učenicima i studentima, popusti za kupnju računala, prijenosnih računala (laptopa) te komponenata za računala biti odobreni i nastavnicima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža cijena računala bez PDV-a bit će 2500 kuna, odnosno s PDV-om 2999 kuna, rekao je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragan Schwarz.

Odlikaši će moći pohađati i informatičku izobrazbu po 50 do 60 posto nižim cijenama, koja je ponajprije namijenjena srednjoškolcima i studentima.

(Hina) xbma ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara