odobreno osam novih projekata civilnim udrugama u obrazovanju

Osam novih projekata odobreno je civilnim udrugama koje djeluju u odgoju i obrazovanju iz sredstava igara na sreću, a njihove ugovore potpisao je danas ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Riječ je o natječaju koji je raspisan u svibnju, a zaključen početkom rujna prošle godine, a kojemu su pristigla nova sredstva dostatna za nove projekte, rekla je savjetnica u Ministarstvu Sanja Horvatić.

Ministar Primorac naglasio je da udruge imaju stratešku i ključnu ulogu u društvu te ih pozvao na transparentnost rada kako bi suradnja bila učinkovitija.

Ljetos su zeleno svjetlo dobila 74 projekta za koji je izdvojeno 3,9 milijuna kuna od igara na sreću. Dvadeset udruga je pozvano da dopune podatke, a 3-4 projekta još se nisu počela provoditi, upozorio je Primorac.

Danas su odobreni sljedeći projekti: Udruga za interglobalizaciju i interaktivno učenje za projekt Druga međunarodna konferencija za interaktivno učenje u Europi dobila je 34.500 kuna; Udruga roditelja "Korak po korak" za promicanje kulture življenja djece i obitelji za projekt izrade CD i brošure za roditelje - 30.000 kuna; Hrvatski ferijalni i hostelski savez za projekt "U potrazi za slobodnim vremenom" 60.000 kuna; Hrvatsko društvo skladatelja za projekt "Reci glazbom" 66.500 kuna; Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika za projekt "Prevencija agresivnosti u školi i u obitelji", 16.000 kuna; Hrvatska udruga socijalnih pedagoga za "Ambidekstar klub" 30.000 kuna; Hrvatsko muzejsko društvo za projekt "Muzejsko-edukativna nagradna igra u povodu Međunarodnog dana muzeja 2004." 25.000 kuna i Pokret prijatelja prirode 'Lijepa naša' za projekt "Međunarodna ekološka škola u RH" - 35.000 kuna.

Inače, natječaj se odnosi na četiri područja djelovanja u dvjema kategorijama: malih potpora od 10 tisuća do 30 tisuća kuna i velike potpore od 30 tisuća do 250 tisuća kuna, što je ujedno i najveći iznos za jednu udrugu.

Od 2000. do 2003. iznos za udruge u odgoju i obrazovanju porastao je s 724 tisuće kuna za 14 projekata, na 3,9 milijuna kuna i 74 projekta te oko 30 programa, podaci su Ministarstva.

(Hina) xiluc yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara