Održan prosvjed protiv nasilja i koncert u spomen na Luku Ritza

Održan prosvjed protiv nasilja i koncert u spomen na Luku Ritza

TOČNO u podne je ispred Grafičke škole u Zagrebu, u organizaciji zagrebačke rock grupe Adastra, započeo koncert i prosvjed protiv nasilja među mladima, u spomen na Luku Ritza. Pred školom, čiji je i Luka bio maturant, uz Adastru je nastupio još i rock/blues bend Gatuzo.

Vođa rock skupine Adastra, Jerko Marić, Luki je posvetio i pjesmu "Surovi grade", kojom želi istaknuti kako je nasilje među mladima nedopustivo. Ovaj prosvjed i koncert su poziv na suprotstavljanje nasilnicima i strašnim ubojstvima mladih ljudi, koja Hrvatsku pogađaju iz dana u dan. Koncertu su prisustvovali članovi Lukine obitelji, njegovi prijatelji, profesori i školski kolege.

> Video: Ekskluzivni intervju s roditeljima Luke Ritza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Luka Ritz je napadnut 1. lipnja, oko 1 sat, na autobusnoj stanici na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice D. Tomljanovića Gavrana, kod Bundeka. Od posljedica ozljeda, odnosno krvarenja u mozgu, Luka je preminuo 12. lipnja. Za ubojicama se mjesecima tragalo. Policija ih je konačno uhitila 21. listopada.

U četvrtak je četvorici maloljetnika koji su na smrt pretukli Luku Ritza, pritvor u Remetincu produljen na još najmanje mjesec dana. Pritvor im se može produljiti još najviše dva puta. Sva četvorica su prijavljena za nasilničko ponašanje. Uz to su dvojica prijavljena još i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a dvojica za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Jedinom punoljetnom napadaču će se suditi u odvojenom postupku. I on se nalazi u pritvoru te čeka početak suđenja.

I.M.
Foto: Vlatka Hren/Privatni album obitelji Ritz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara