Održan sastanak koordinacije za potporu kandidature rijeke za MI 2009.

GORDANA SOBOL, ministrica u Vladi, sastala se danas s članovima Koordinacije za potporu kandidature Grada Rijeke za održavanje Mediteranskih igara 2009 koji su održali kratku prezentaciju o službenoj kandidaturi Rijeke, priopćeno je iz Vlade.

Organizacijski odbor za kandidaturu će se zalagati za uspješno uravnoteženje izražavanja vrijednsoti Olimpijskih pokreta i komercijalne dimenzije Mediteranskih igara te raditi na promoviranju i proširivanju predodžbe o tradicionalnoj hrvatskoj gostoljubivosti, stoji u priopćenju.

Službena kandidatura Rijeke za domaćinstvom Mediteranskih igara 2009. dostavljena je 23. srpnja 2002.

Međunarodni odbor Mediteranskih igara obavijestio je Rijeku da je, uz talijansku Pescaru i grčki Patas, službeno prihvaćena kao kandidat za organizatora Mediteranskih igara 2009. Konačna odluka o domaćinstvu bit će donesena 18. listopada 2003. u Almerii u Španjolskoj, gradu domaćinu Mediteranskih igara 2005. rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Na sastanku je dogovoreno da će nadležna ministarstva do 1.svibnja 2003. organizirati ekipu stručnjaka za zajedničko osmišljavanje i realizaciju projekta Festival mediteranskih kultura te da će se raspisati natječaj za maskotu Mediteranskih igara 2009. u svim osnovnim, srednjim i visokošklskim ustanovama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara