održan tradicionalni koncert ´Božić u Ciboni´

´Božić u Ciboni´ tradicionalni 14. po redu koncert, održan je večeras u Zagrebu, a cjelokupan prihod namijenjen je obnovi Zagrebačke katedrale.

Koncert je u Košarkaškoj dvorani ´Dražena Petrovića´ okupio istaknute hrvatske glazbene umjetnike, a sudjelovalo je i četrdesetak crkvenih zborova zagrebačkih župa. Orkestrom Hrvatske radiotelevizije dirigirao je Alan Bjelinski.

Koncert su zajednički organizirali Glas Koncila, HRT i Cibona, uz glavnog pokrovitelja - Uniqua osiguranje.

Predstavnik tog osiguranja darovao je za obnovu Zagrebačke katedrale ček u iznosu od sto tisuća kuna, a zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić je u ime Grada predala ček od milijun kuna.

Zahvaljujući na tom uspješnom koncertu, zagrebački nadbiskup Josip Bozanić je okupljenima čestitao Božić i novu godinu rekavši, da smo Božić jučer proslavili u katedrali, a nastavili u našim obiteljima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božić je zajedništvo Boga i čovjeka, po Božiću je Bog pokazao čovjekovu vrijednost. Uz ovaj veliki kršćanski blagdan, zagrebački nadbiskup je poželio da jedni druge više cijenimo i poštujemo, da bi tako uistinu zaživio Božić u našoj sredini.

Msgr. Bozanić zahvalio je svim priređivačima koncerta za doprinos za obnovu Zagrebačke katedrale, za koju je kazao da je simbol hrvatske kulture. Na kraju je nadbiskup zagrebački poželio da slavlje u Ciboni pomogne da budemo još više povezani s katedralom koja je simbol grada Zagreba i cijele Hrvatske.

Prvi koncert ´Božić u Ciboni´ održan je 1988. na poticaj tadašnjega zagrebačkog nadbiskupa blagopokojnoga, kardinala Franje Kuharića, uz brojne svećenike i vjernike.

Uz zagrebačkoga nadbiskupa na večerašnjem koncertu nazočan je bio i apostolski nuncij msgr. Giulio Einaudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara