Održana druga sjednica komisije HBK "Iustitia et pax"

Druga sjednica Komisije HBK "Iustitia et pax" (Pravda i mir) održana je danas u Tajništvu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u novom sastavu, koji je potvrđen na jesenskom plenarnom zasjedanju Konferencije u Zadru, objavila je Informativna katolička agencija (IKA).

Članovi Komisije raspravljali su o aktualnim društvenim i crkvenim događajima te dogovarali moguće teme koje će Komisija ubuduće razmatrati.

Sjednicu je vodio predsjednik Komisije zagrebački pomoćni biskup Vlado Košić.

Prema riječima tajnika Komisije Željka Tanića, koju prenosi Hrvatski radio, Komisija se osvrnula na suvremene probleme društvenog nauka Crkve, koji su se pojavili i na proteklom svjetskom kongresu te komisije u Rimu, poput pitanja terorizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija u Hrvatskoj priprema nekoliko projekata koji su još uvijek u fazi izrade, a jedan od njih je i sudjelovanje, s ostalim čimbenicima u društvu, u izradi novog zakona o radu nedjeljom, rekao je Tanić. Dodao je kako će se pitanje rada nedjeljom vjerojatno ponovno aktualizirati.

Komisija koja promiče poštivanje temeljnih i ljudskih prava osvrnut će se i na probleme kao što su migracije azilanata koje su zapadne zemlje riješile, a čije je rješavanje jedan od preduvjeta ulaska Hrvatske u Europsku uniju, izvijestio je Hrvatski radio.

(Hina) xdm yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara