održana hrvatska praizvedba mjuzikla ´mali dućan strave´

Hrvatska praizvedba američkog mjuzikla Howarda Ashmana i Alana Menkena ´Mali dućan strave´, u režiji Igora Mešina i Damira Lončara, održana je večeras u zagrebačkom kazalištu ´Komedija´.

Uz balet i orkestar kazališta ´Komedija´ kojim je ravnao Dinko Appelt, u mjuziklu su igrali i pjevali: Goran Malus, Mila Elegović Balić, Damir Lončar, Dražen Čuček, Renata Sabljak, Nikita, Jasna Bilušić, Ivica Zadro, Sanja Marin, Adam Končić, Saša Buneta, Davor Svedružić, Željko Duvnjak i Đani Stipaničev koji je krvoločnoj biljci, nazvanoj Audrey II., koja je glavni lik u mjuziklu, posudio samo glas.

Predstava je namijenjena svim uzrastima.

Priča mjuzikla govori o maloj cvjećarnici u siromašnom dijelu velegrada kojoj posao baš i ne cvate.

Kada vlasnik cvjećarnice, gospodin Mushnik, najavi definitivno zatvaranje dućana, njegov pomoćnik Seymour Krelborn predloži da pozornost kupaca pokušaju privući neobičnom biljkom koju je nedavno uzgojio.

I doista - otkako je Biljka u izlogu (nazvana Audrey II., po Seymourovoj kolegici u cvjećarnici), kupaca ne nedostaje.

Problem je jedino u tome što, da bi rasla, Seymour Biljku mora hraniti - ljudskom krvlju!
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagajna cvjećarnice sve je punija, Seymour je sve poznatiji i uspješniji (krene mu čak i u ljubavi!), ali Biljka je sve gladnija!

´Mali dućan strave´ američki je mjuzikl iz godine 1982. koji u sebi spaja naizgled nespojive žanrove - mjuzikl, komediju, satiru i horor.

Newyorška ´off Broadway´ produkcija mjuzikla reprizirana je 2209 puta, a osvojila je i nagradu New York Drama Critcs Circle za najbolji mjuzikl.

Ništa manje nije bila popularna niti londonska predstava iz 1984. koju je kao ´izniman mjuzikl´ nagradio časopis Evening Standard.

Godine 1986. snimljena je i filmska verzija mjuzikla.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara