Održana prva sjednica Kriznog stožera hrvatske vlade

KRIZNI stožer hrvatske vlade u utorak je, na svojoj prvoj sjednici, razmatrao razvoj stanja u Iraku i moguće implikacije oružanih operacija na Hrvatsku i raspravljalo o mogućnostima i potrebama uvođenja dodatnih mjera sigurnosti u pojedinim nadležnim resorima, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Sjednicom Kriznog stožera, koji je vlada osnovala na svojoj sjednici 27. veljače, predsjedao je premijer Ivica Račan, predsjednik tog tijela, a u radu su sudjelovali ministri članovi Kriznog stožera te predsjednik Uprave HEP-a Ivo Čović, predsjednik Uprave INA-e Tomislav Dragičević i predsjednica Uprave JANAF-a Vesna Trnokop-Tanta.

Ponovivši stajališta hrvatske vlade o iračkoj krizi premijer Račan je izrazio spremnost Hrvatske da podupre svako rješenje koje bi omogućilo prestanak rata, piše u priopćenju.

Hrvatska je spremna, također, u sklopu Antiterorističke koalicije i pod okriljem UN-a uključiti se u poslijeratnu obnovu Iraka, rekao je premijer a prenosi se u priopćenju.

Račan je ocijenio važnom raspravu o mjerama sigurnosti koje bi valjalo poduzeti kako bi se umanjile štetne implikacije iračke krize na Hrvatsku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadležni su ministri pak, svaki za svoj resor, dali pregled i ocjenu stanja i nabrojali sigurnosne mjere koje su već na snazi, piše u tekstu.

Ministri su predložili i neke dodatne mjere, piše u tekstu.

Potrebno je utvrditi načine i oblike humanitarne pomoći koje Hrvatska može pružiti u sklopu poslijeratne obnove Iraka, rekli su ministri.

Hrvatska je potpuno spremna odgovoriti izazovima koje bi mogao donijeti razvoj situacije u Iraku, suglasili su se sudionici sjednice i zaključili da će nastaviti pratiti i analizirati stanje.

Zaključili su da u ovom trenutku nema neposredne terorističke opasnosti za Hrvatsku, piše u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara