ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA FESTIVALA IGRANOG FILMA U PULI

Pod predsjedanjem ministra kulture Bože Biškupića održana je sjednica Vijeća Festivala igranog filma u Puli.

Na sjednici je, kako je priopćeno danas iz kabineta ministra, utvrđeno da će ovogodišnji festival trajati od 16. do 24. srpnja. Određeno je i financijsko praćenje festivala - 1.200.000 kuna izdvojit će Ministarstvo kulture, 700.000 kuna Grad Pula te 100.000 kuna Istarska županija.

Na sjednici je definiran program festivala na kojem će se, uz filmove hrvatskih i inozemnih autora, u recentnoj produkciji predstaviti Slovenija kao poseban gost s četiri filma.

Uz to, bit će prikazani i dokumentarni filmovi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljene su i osnove vizualnog identiteta 51. Festivala igranog filma u Puli. Podrobnije o filmovima te o popratnim programima Vijeće će izvijestiti javnost na konferenciji za novinare potkraj lipnja, navodi se u priopćenju.

Uz ministra, sjednici su bili nazočni pomoćnik ministra Srećko Šestan, pulski gradonačelnik Luciano Delbianco, Ante Peterlić, predsjednik Vijeća za film i kinematografiju, Mirko Galić, ravnatelj HRT-a, Hrvoje Hribar, predsjednik DHFR-a, Eros Čakić, predstavnik Grada Pule, Nada Gačešić-Livaković, predsjednica HRFD-a, i Tedi Lušetić, privremeni ravnatelj Festivala.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara