održana sjednica vijeća za djecu

Na sjednici Vijeća za djecu održanoj danas u Vladi, pod predsjedanjem potpredsjednice Jadranke Kosor, definiran je Program vijeća za ovu godinu koji obuhvaća niz mjera u provođenju Prioritetnih aktivnosti za dobrobit djece u Republici Hrvatskoj od 2003. do 2005. godine, priopćeno je iz Vlade.

Tijekom ove godine predviđeno je otvaranje savjetovališta za obitelj i mlade u Splitu i Dubrovniku, te daljnje osnivanje mreže savjetovališta u Sisku, Vinkovicima, Osijeku i Šibeniku.

Istaknuto je kako je za projekte 33 udruge za podržavanje i sudjelovanje u aktivnostima za dobrobit djece dodijeljeno 983 tisuće kuna, a za sudjelovanje u aktivnostima za sprečavanje nasilja nad djecom realizirana je suradnja s 19 udruga kojima je dodijeljeno 330 tisuća kuna.

Na sjednici Vijeća za djecu dogovoreno je publiciranje i distribucija tematskog časopisa "Dijete i društvo", javno i aktivno podržavanje i promicanje aktivnosti od interesa za djecu, organiziranje i provedba stručnih rasprava u suradnji s tijelima državne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednica Kosor upoznala je članove vijeća i s dva projekta Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti - dodjelom besplatnih udžbenika te 400 računala učenicima iz obitelji s osmero i više djece.

Potvrđena je spremnost Vijeća na suradnju sa UNICEF-om i Povjerenstvom za prevenciju poremećaja u ponašanju, a posebna pozornost dana je obilježavanju 20. studenoga, dana kada je potpisana Konvencija o pravima djeteta.

Vijeće će Vladi uputiti zahtijev da se taj dan obilježi kao Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta.

(Hina) xmt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara