Održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Pod predsjedanjem predsjednika Republike Stjepana Mesića i predsjednika Vlade Ive Sanadera danas je održana redovita sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj su podnesena izvješća mjerodavnih državnih tijela o poduzetim operativnim radnjama, a u cilju realizacije potpune suradnje s Haškim sudom.

Sva nadležna državna tijela, nakon 17. ožujka, još intenzivnije provode operativne aktivnosti u realizaciji postavljenih zadaća, priopćio je Ured predsjednika.

Sigurnosne agencije, Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo dnevno razmjenjuju informacije i koordiniraju aktivnosti u skladu s usmjerenjima Vijeća za nacionalnu sigurnost i Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi.

Na današnjoj sjednici Vijeće za nacionalnu sigurnost izviješteno je da je Savjet za koordinaciju sigurnosnih službi razmatrao godišnje smjernice kojima se određuju prioriteti za rad sigurnosnih službi. Godišnje smjernice za rad sigurnosnih službi bit će utvrđene na idućoj sjednici Vijeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, posebna je pozornost posvećena poduzimanju mjera na suprostavljanju organiziranom kriminalu, zbog čega će, na prijedlog predsjednika Republike i Vlade, biti organizirane i posebne sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi.

U pripremi sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost održani su i sastanci koordinativnog tijela Ministarstva unutarnjih poslova i sigurnosnih agencija kao i sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmvr yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara