Odustaje li Hrvatska od tužbe protiv Srbije?

Odustaje li Hrvatska od tužbe protiv Srbije?

NAKON što je Međunarodni sud pravde (ICJ) odbacio optužbe BIH protiv Srbije za genocid, javile su se brojne polemike o tome treba li Hrvatska odustati od svoje tužbe. S obzirom da je interes stranih medija za suđenje koje se odvijalo u ponedjeljak bio velik, isti su prenijeli i Hrvatske dileme o povlačenju tužbe.

Ivan Šimonović, predstavnik Hrvatske pred ICJ-em, rekao je za AP kako bi se Hrvatska i Srbija trebale nagoditi izvan sudnice, te samo ako do nagodbe ne dođe nastaviti sa tužbom.

Šimonović je slične izjave dao i za hrvatske medije, napominjući kako je to njegovo "osobno mišljenje". No koliko ga osobnim smatraju strani mediji, pokazuje pisanje AP-a: "Hrvatski dužnosnici gotovo nikad u javnosti ne govore bez suglasnosti sa Vladom, pa izgleda da njegov komentar reflektira stajališta Vlade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AP prenosi i izjave predsjednika Stjepana Mesića te Vladimira Šeksa. I dok Mesić navodi kako je "mala vjerojatnost da Srbija bude optužena za genocid u Hrvatskoj", Šeks je izjavio kako je "očito da će Hrvatska izgubiti tužbu".

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara