Odustao od Sabora: Krstičević vratio mandat, Indexu prije samo koji dan tvrdio da su to gluposti?!

Foto: Vojko Bašić / Cropix

DAMIR KRSTIČEVIĆ vratio je svoj mandat. Ne želi u Sabor jer nema političkih aspiracija. Odluku je danas obznanio na sastanku Županijskog odbora HDZ-a u Splitu, kojem je prisustvovao i tajnik stranke Branko Bačić.

Sada bi u Sabor umjesto Krstičevića trebao Ante Babić, načelnik Lovreća, kandidat imotske krajine. Na zajedničkoj listi HDZ-HGS bio je šesti i nije prošao. Već se i zahvalio na podršci birača... Vjerojatno je i njemu ovo veliko iznenađenje... Indexovi izvori spominju i mogućnost da u Sabor umjesto Krstičevića uđe Zlatko Ževrnja, načelnik prosperitetnog Dugopolja, koji je bio 10. na listi. Odluku će donijeti predsjedništvo stranke.

Krstičević prije koji dan: "Zašto bih vratio mandat?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je možda da je Krstičević još prije koji dan uvjeravao Index da mu ne pada na pamet vratiti mandat.

"Zašto bih to napravio? Ja sam preozbiljan čovjek. Zašto bih prošao cijelu kampanju i onda se odrekao saborskog mandata?", čudio se prije koji dan Krstičević, koji je kao ratni zapovjednik 4. brigade HDZ-u bio jedan od glavnih aduta u 10. izbornoj jedinici pa je tako i zauzeo visoko drugo mjesto, tik poviše Željka Keruma i Dujomira Marasovića, tipova kojima braniteljska populacija svakako nije naklonjena unatoč neospornim naporima koje obojica ulažu u promoviranje tekovina Domovinskog rata. Nada se pokazala uzaludnom, jer su branitelji na izborima povjerenje poklonili drugim političkim opcijama.

Što je bilo: Ratnik se razočarao ili dogovorena opcija?

Nakon svega Krstičevića u Saboru ipak nećemo gledati. Kakvi su razlozi za odustanak? Naši nas izvori uvjeravaju da se general i ratnik odrekao ulaska u Sabor kada je shvatio s kakvim tipovima ima posla. Vjerojatnija je opcija da je sve unaprijed bilo dogovoreno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara