Odvjetnica Grubeša: Bučan nije dobio otkaz u Pfizeru

ODVJETNICA dosadašnjeg direktora predstavništva Pfizera u Hrvatskoj Zdenka Bučana uputila je večeras Hini dopis u kome kaže da Bučan nije dobio otkaz, nego da je sporazumno raskinuo ugovor o radu.

"Zdenko Bučan je funkciju direktora predstavništva Pfizera u Hrvatskoj prestao obnašati temeljem sporazumnog raskida ugovora o radu, a radi prelaska na novu dužnost u diplomaciji", kaže se među ostalim u dopisu odvjetnice Gordane Grubeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Samim time nemoguće je, pa tako i netočno, da je Zdenko Bučan u zagrebačkom uredu Pfizera dobio otkaz zbog sumnje na korupciju, kako se u medijima učestalo ističe, jer je njegov radni odnos prestao po drugoj, gore spomenutoj osnovi, prije nego je o aferi biklo ikakvog govora", navodi, među ostalim, odvjetnica Grubeša.

Ona je svoj dopis uputila u povodu današnje Hinine vijesti da je Državno odvjetništvo pokrenulo predistražne radnje u slučaju Pfizer u okviru koje se kaže i da je, zbog sumnje na korupciju u zagrebačkom uredu Pfizer, Bučan dobio otkaz.

O aferi i otkazima javljali su ovih dana mediji, a danas je Državno odvjetništvo potvrdilo da je pokrenulo predistražne radnje nakon medijskih napisa da američka farmaceutska tvrtka Pfizer istražuje poslovanje svog zagrebačkog predstavništva zbog sumnje da je, radi bolje prodaje Pfizerovih proizvoda, nekim hrvatskom liječnicima isplaćivalo velike svote novca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara