Odvjetnici: Dokumentacija prikupljena na inicijativu Gotivininih odvjetnika

U SVEZI s jučerašnjim priopćenjem Vlade o dokumentima koje je zaprimila iz Ureda predsjednika Stjepana Mesića, te na njegov poticaj da se preispita optužnica protiv generala Gotovine, odvjetnički tim generala priopćenjem obavještava javnost da se radi o dokumentaciji koja je prikupljena na inicijativu odvjetnika generala Gotovine.

Odvjetnik Marijan Pedišić nije želio za sada objasniti o kakvom je prikupljanju dokumentacije riječ.

Odvjetnički tim također navodi da nema nikakvih spoznaja da je Vlada dokumentaciju već dostavila Haaškom tužiteljstvu, navodi se u priopćenju koje je potpisao odvjetnik Marijan Pedišić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je jučer priopćila da dokumentacija koju je primila iz Ureda Predsjednika predstavlja dio dokumentacije koju je ona već dostavila haaškom Tužiteljstvu, a da novi dio predstavlja samo pet dokumenata koji se odnose na organiziranje odlaska građana srpske nacionalnosti prije akcije "Oluja" i koji svojim sadržajem dopunjuju haaškom Tužiteljstvu već dostavljene dokumente.

Vlada je priopćila da se ostala dokumentacija dostavljena iz Ureda Predsjednika odnosi na naredbe generala Gotovine kojima se iniciraju stegovni i drugi postupci protiv jednog broja pripadnika Hrvatske vojske zbog počinjenih disciplinskih prekršaja.

U priopćenju se također navodi i da među tim naredbama nema onih koje bi se odnosile na kažnjavanje ili prijavljivanje podčinjenih za izvršenje težih kaznenih djela ili ratnih zločine. Dodaje se, da je Vlada stoga, a imajući u vidu da je moguće da postoje i takve naredbe generala Gotovine, već zatražila da nadležne hrvatske institucije i službe takvu dokumentaciju, ako ona postoji, najžurnije pribave kako bi je bilo moguće proslijediti haaškom Tužiteljstvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara