Odvjetnik Jadranke Kosor: Pri zamjeni stanova nije kršen nijedan propis

Odvjetnik Jadranke Kosor: Pri zamjeni stanova nije kršen nijedan propis

ODVJETNIK Miroslav Šeparović, kojeg je Jadranka Kosor uzela za pravnog zastupnika u slučaju afere sa stanarskim pravom za svoj stan u Šeferovoj ulici broj 4 u Zagrebu, prokomentirao je za Index pravni aspekt slučaja.

"Iz svih meni dostupnih informacija, u vlasništvu stana moje klijentice nema ničega nezakonitog. Sve akcije provedene su u skladu s tada važećim zakonima i propisima. O njima se može raspravljati, ali sama pravna strana priče je jasna". - govori Šeparović.

"Jadranki Kosor je odlukom stambene komisije MORH-a 13. ožujka 1996. temeljem Zakona o stanarskim odnosima priznato stanarsko pravo na stan u Zagrebu, Šeferova 10, nakon razvoda s mužem. Ona je zajedno s mužem bila sunositeljica stanarskog prava na taj stan na temelju ugovora o zamjeni stanova od 16. 2. 1990., na koji su svoju suglasnost dali tadašnji vlasnici stana". - pojašnjava Kosoričin odvjetnik.

"Kasnije je zatražila zamjenu stana i 26. lipnja 1997. je na temelju tada važećih Zakona o stanarskim odnosima, Zakona o najmu stanova i Odluke o davanju ovlaštenja MORH-u za upravljanje stanovima od 17. rujna 1992, je stambena komisija MORH-a odobrila zamjenu stana, od onog u Šeferovoj 10 na onaj u Šeferovoj 4".  - priča nam Šeparović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema odvjetniku nema nijednog kršenja bilo kakve zakonske odredbe. Šeparović dodaje kako je bitno naglasiti da je Jadranka Kosor po tada važećim pravnim propisima imala pravo zatražiti zamjenu stana i da je MORH imao zakonsko pravo odobriti joj zamjenu i da ne postoji nijedan propis koji bi to onemogućavao ili ograničavao.

"Kasnije je ona otkupila taj stan po zakonu, po cijeni i u postupku kao i svi ostali nositelja stanarskog prava na stan u vlasništvu Republike Hrvatske. To promjenu vlasništva je unijela u zemljišne knjige". - dodaje Šeparović.

"Ovo je zakonski i pravni aspekt stvari i ja mogu potvrditi da ne vidim nikakva kršenja ili odstupanja od zakonskih propisa. Za sve ostalo ne mogu davati mišljenje", zaključuje Šeparović.

J.D.
Foto: Index/AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara