Odvjetnik koji tuži Mesića angažirao tjelohranitelja zbog ubojstva Ivane Hodak

Odvjetnik koji tuži Mesića angažirao tjelohranitelja zbog ubojstva Ivane Hodak

FRANCUSKI dnevni list milijunske naklade Ouest France donio je priču o sinu političkog prebjega i odvjetnika iz Angersa, 29-godišnjem Ivanu Jurašinoviću koji se već godinama sudskim putem spori sa hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Ouest France prenosi kako Jurašinovićev branjenik, Marin Tomulić, tvrdi da je Mesić naručitelj njegovog ubojstva, da je povezan sa hrvatskom mafijom, umješan u trgovinu oružja i "gnjusne otmice", te da je mafija financirala više njegovih izbornih kampanja.

Pokušao ga je i privatno tužiti zbog izjave koju je Mesić izrekao u medijima 2006. godine upitan o Tomulićevim optužbama -  "Ja bih mu savjetovao da, kada dođe u Zagreb, ode u Vrapče. To ga neće skupo koštati a naši liječnici su poznati po njihovoj učinkovitosti".

Ouest France prenosi kako je Mesićeva poruka ovdje jasna - za hrvatske političke disidente Vrapče je sinonim mučilišta pa i nestanka. U lipnju ove godine odbijena je mogućnost podizanja tužbe protiv predsjednika zbog ove izjave, jer ga štiti imunitet nepovredivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putuje u pratnji kolege i tjelohranitelja

No, u ponedjeljak, dva dana prije ponovnog puta novu raspravu u Zagreb u svojstvu Tomulićevog odvjetnika, Ivan Jurašinović je saznao za ubojstvo Ivane Hodak, kćeri odvjetnika Hodaka.

"Njezin otac odvjetnik Zvonimir Hodak je podnio tužbu, za mene, protiv predsjednika Mesića", izjavio je Jurašinović, dodajući da je "potresen". Odlučio je zbog toga da će u  Hrvatsku putovati u pratnji jednoga kolege iz odvjetničke komore i jednoga privatnog tjelohranitelja, navodi francuski dnevnik.

C.D.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara