Odvjetnik Marinović se žali na devetogodišnju suspenziju

Odvjetnik Marinović se žali na devetogodišnju suspenziju

ODVJETNIK Marko Marinović, koji je najavio da će se na odluku Disciplinske komisije HOK-a "žaliti do kraja", jer mu je zabranila rad na devet godina, uložio je svoju prvu žalbu.

Komisija HOK-a Marinoviću je u srpnju odredila ovu kaznu jer je u medijima nakon suđenja Ani Magaš izjavio, između ostaloga, da mu "smeta kada mediji glorificiraju zlo, a od ubojica prave heroine i Ivane Orleanske te ih uspoređuju sa zlostavljanim osobama" - misleći pri tom na Magaš, svoju klijenticu. Njoj je dosuđeno osam godina zatvora zbog "prekoračenja nužne obrane" u sukobu s njezinim mužem Lucijanom, kojeg je usmrtila ubodom noža.

"Žalba je predana Višem disciplinskom sudu, ne znam vam reći točno kada, ali primljena je. Ne znam traži li potpuno ukidanje zabrane rada ili njezino smanjenje, kao ni zbog čega misli da bi sud trebao prihvatiti njegovu žalbu. Nju je primio i vidio zasad samo Viši disciplinski sud", kazao nam je tajnik Hrvatske odvjetničke komore Darko Horvat. Ipak, od Horvata nismo uspjeli saznati kojim se argumentima bori protiv suspenzije.

Dodao je kako nema roka u kojemu taj sud mora odlučiti o Marinoviću. Odluku koju ovaj sud donese, može osporiti Vrhovni sud, a posljednja instanca je Ustavni sud RH.

O Marinoviću odlučuje i Komisija za ispis troškovnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Ane Magaš Marinovića je prozvala i zbog prevelikih troškova odvjetničke usluge, jer im je za Aninu, kako ju je Marinović nazvao, "složenu obranu", naplatio gotovo pola milijuna kuna.

"O tome odlučuje Komisija za ispis troškovnika, koja je, koliko znam, zatražila spis tog slučaja koji je bio na Vrhovnom sudu, a vraćen je od zadarskog suda", kaže Horvat.

Zbog slučaja Ane Magaš, Marinovićeva supruga, SDP-ovka Ingrid Antičević-Marinović na nekoliko je mjeseci zamrznula svoju funkciju predsjednice Gradskog odbora zadarskog SDP-a.

A.B.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara