ODVJETNIK MUSELIMOVIĆ SUTRA ĆE RAZGOVARATI S RAJIĆEM O OBRANI

Mostarski odvjetnik Josip Muselimović, koji zastupa u subotu uhićenog haaškog optuženika Ivicu Rajića, u ponedjeljak će u Zagrebu razgovarati sa svojim branjenikom o mjerama koje će poduzeti obrana, potvrdio je u telefonskoj izjavi odvjetnik Muselimović. L

"Nakon razgovora s mojim branjenikom Rajićem znat ćemo koje ćemo mjere poduzeti", rekao je odvjetnik Muselimović dodajući da će drugi odvjetnik Željko Olujić danas podnijeti žalbu na tromjesečni tzv. ekstradicijski pritvor. Muselimović je ipak potvrdio kako unatoč svemu slijedi proces izručenja Haaškome sudu.

Ivica Rajić, poznat i kao Viktor Andrić, uhićen je u subotu na nepoznatoj lokaciji u Hrvatskoj, a trenutačno se nalazi u pritvoru Istražnoga centra Županijskoga suda u Zagrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Rajića Haaški sud je 1995. godine podigao optužnicu u kojoj ga tereti za ratne zločine počinjene nad bošnjačkim civilima u selu Stupnome dolu nadomak Vareša. U napadu postrojba HVO-a kojima je Rajić zapovijedao 23. listopada 1993. godine ubijeno je 16 bošnjačkih civila a gotovo cijelo selo Stupni dol je uništeno.

Ivica Rajić, također poznat i kao Viktor Andrić, rođen je 5. svibnja 1958. u selu Johovac kod Kiseljaka. On je u bivšoj JNA bio kapetan prve klase, a tijekom rata u BiH u Kiseljaku bio zapovjednik obrane grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara