Odvjetnik Poldan: Na sudu ću, ako treba, ići do najdegutantnijih detalja

RIJEČKI odvjetnik Saša Poldan u razgovoru za Index otkrio je nekoliko važnih detalja uz slučaj koji je jučer izbio u javnost, a vezano uz prekršajnu prijavu njegove trudne supruge Nataše koja ga optužuje za zlostavljanje.

Na početku razgovora Poldan je rekao kako zbog posljednjih događaja protekle noći nije uopće spavao, te je napomenuo kako svoju stranu priče u javnost iznosi jedino zbog interesa svoje djece. 41-godišnji odvjetnik otac je dvoje djece iz svog prvog braka, dok s Natašom čeka bebu.

"Osobno, a i poslovno sam protiv iznošenja informacija u javnost, međutim kada sam već povučen u novine i medije odlučio sam u javnost iznijeti i svoju stranu priče. To činim u interesu svoje dvoje djece, ali i trećeg djeteta koje je na putu." - rekao je Poldan za Index.

"Trenutno sa svojom suprugom Natašom čekam moje treće, a naše prvo dijete. Ona je u 5. mjesecu trudnoće. Ja iz svog prvog braka imam dvoje djece nad kojima je skrbništvo sudski prepušteno meni i mislim da i to ponešto govori o meni i mome karakteru koji je supruginom prijavom ozbiljno narušen." - pojasnio je odvjetnik koji na riječkom području ima vjerojatno najveći odvjetnički ured.

Poldan konkretne razloge odnosno situacije bračno-obiteljskih razmirica zbog kojih je jučer završio na sudu nije želio iznositi, ali je najavio da će pred sudom - ići do kraja

"Rekao sam jučer da je prijava moje supruge definitivno motivirana materijalnim razlozima, a to mogu potkrijepiti i jednim primjerom. Nedavno mi je rekla da se seli u drugi stan, a obzirom da je jedan stan prodala, te da se nema kamo više seliti, od mene je zatražila da joj dadem novac za unajmljivanje stana. Nakon toga mi je rekla da ukoliko joj ne budem dao novac, da će otići na policiju i prijaviti me da ju maltretiram." , otkrio je Poldan detalj iz jedne točke prijave koja ga tereti za zlostavljanje supruge koje se navodno dogodilo prije nepunih mjesec dana, točnije 29. prosinca.

"Nas dvoje smo 30.12. išli na skijanje u Bad Kleinkirchen. Dakle, kako je moguće da je ona sa mnom išla na skijanje, ako sam ju dan ranije zlostavljao i maltretirao, kako ona tvrdi." - pita se Poldan.

Za nedavni slučaj od 11. siječnja Poldan kaže kako o cijeloj priči ne zna ništa, već da je većinu detalja doznao od novinara Novog lista koji ga je nazvao da se raspita o slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao mi je da me supruga prijavila za nasilje, nakon čega sam nazvao policiju da vidim o čemu se radi. Tog petka (12. siječnja op.a.) sam bio u Zagrebu gdje sam bio na jednom ročištu, nakon kojeg sam nazvao policiju i raspitao se o prijavi." - kaže odvjetnik te dodaje da mu niti policija u tom trenutku nije mogla priopćiti sve detalje iz prijave.

Što se tiče optužbe da je suprugu prvi puta maltretirao još u lipnju prošle godine, Poldan kaže kako je brak s Natašom sklopio 23. rujna te je upitao kako je moguće da je pristala s njime zasnovati brak ako ju je nekoliko mjeseci ranije navodno maltretirao.

Odvjetnik kaže kako bi bio sretan kada bi motivi prekršajne prijave njegove 28-godišnje supruge bili isključivo materijalne prirode, međutim, kaže, siguran je da se iza svega kriju još neki razlozi zbog kojih ga supruga povlači po sudovima i medijima.

"Zbog svoje djece ne bih želio da se naše nesuglasice razvlače po medijima, međutim pred sudom sam spreman, ako bude trebalo, ići do najdegutantnijih detalja kako bih dokazao da nikada nisam zlostavljao svoju suprugu. Ipak, ne znam koliko će to pomoći mojoj djeci iz prvog braka, koja inače idu u školu. (jedno ima 9, a drugo 7 godina). Stigma na toj djeci će ostati zauvijek jer što će ona sutra reći kada ih druga djeca u školi budu gledali kao djecu čiji se tata pojavljuje u novinama kao zlostavljač?" - pita se Poldan.

"Meni čak osobno ništa ne znači što sam uvjeren da sam u cijelom slučaju nevin, ali tko će nadoknaditi ono što moja djeca proživljavaju zbog svega toga. Nikakav novac ne može nadoknaditi posljedice toga svega, a za ovo dijete koje je na putu možda bi bilo najbolje da nikada ne sazna da se ovo dogodilo, ne znam..." - uznemirena glasa nam je rekao Poldan.

Poldan je s prvom suprugom u braku proveo 9 godina (od 1996. - 2005.), nakon čega je došlo do razvoda koji je sporazumno riješen na jednom ročištu. Odvjetnik kaže kako u slučaj s Natašom ne želi uvlačiti bivšu suprugu, pa tako nije bio voljan govoriti o razlozima koji su doveli do razvoda prvog braka.

Kaže tek kako je sud njemu povjerio djecu na odgoj i čuvanje, te da je u tom pogledu postigao i korektan odnos s bivšom suprugom.

I.K.
Screenshot: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara