Odvjetništvo neće kazneno goniti osumnjičenika za širenje side

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu neće kazneno prijaviti osumnjičenog da je virusom HIV-a namjerno zarazio nekolicinu osoba, potvrdila je danas županijska državna odvjetnica Inka Jurišić, ne navodeći identitet osumnjičenika.

Županijska državna odvjetnica rekla je kako je nakon ispitivanja navodnih oštećenika u cijelom slučaju i provjere zdravstvene dokumentacije splitskog Zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti dr. "Frana Mihaljevića" u Zagrebu, utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da je počinjeno kažnjivo djelo namjernog širenja bolesti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o splitskom ugostitelju Denisu Dragunu (40) čiji je identitet objavljen u medijima kad se sam usprotivio tvrdnjama u jednom tjedniku da je virusom HIV-a zarazio najmanje tri osobe.

Slučaj se u javnosti pojavio potkraj prošle godine, kad je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mladen Smoljanović upozorio da u Splitu postoji više zaraženih osoba koje neodgovornim spolnim ponašanjem šire AIDS i odbijaju liječenje. U jednom je tjedniku zbog toga prozvan 40-godišnji vlasnik kafića na Peristilu, za kojega je navedena sumnja da je virusom HIV-a zarazio bivšu suprugu, jednu Zagrepčanku i 21-godišnju ovisnicu koja je u međuvremenu umrla. Na to se oglasio sam Dragun, odbacivši te tvrdnje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara