Odzvonilo pedofilima: Poljaci će svoje seksualne prijestupnike kemijski kastrirati

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

ZASTUPNICI Donjeg doma poljskog parlamenta danas su glasovali za uvođenje kemijskog kastriranja pedofila čime će ta zemlja postati prve u Europi koja će imati takvu praksu obračuna sa seksualnim nasilnicima.

Zastupnici su gotovo jednoglasno podržali amandman na Kazneni zakon kojim će se omogućiti kemijska kastracija. Tom neugodnom postupku biti će podvrgnuti seksualni prijestupnici čije su žrtve mlađe od 15 godina te incestuozni silovatelji. Kemijski će se kastrirati, za svaki slučaj, i oni koji će maloljetnike vabiti preko interneta, pišu svjetski mediji. 

Kako bi se počeo koristiti ovaj amandman još mora proći i Gornji dom parlamenta te Senat, a po njemu će sudovi šest mjeseci prije puštanja kriminalca iz zatvora morati odlučiti o njegovoj kastraciji. Kemijska kastracija trebala bi smanjiti želju nasilnika za silovanjem. Doktori tvrde kako će ona na prekršitelje ostaviti dugoročne psihološke posljedice. Nekoliko američkih država prakticira kemijsku kastraciju u svojoj borbi protiv seksualnih nasilnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara