OESS pomaže Hrvatskoj oko Zakona o elektronskim medijima

STRUČNJACI Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u ponedjeljak i utorak su s hrvatskim dužnosnicima razgovarali o nacrtu Zakona o elektronskim medijima i hrvatskim zakonskim propisima koji se odnose na klevetu, priopćila je misija OESS-a u Zagrebu.

"To je dio OESS-ove pomoći Hrvatskoj u razvijanju zakonodavstva o medijima, koje je potpuno u skladu s europskim standardima i praksom", izjavio je voditelj Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Peter Semneby.

"Nastavit ćemo vrlo blisku suradnju s hrvatskom Vladom te ćemo i dalje davati savjete u svrhu ispunjenja njezinih potreba u području zakona o medijima", rekao je Semeneby.

Katrin Nyman-Metcalf, pravna stručnjakinja koja surađuje s predstavnikom OESS-a za slobodu medija, sastala se s dužnosnicima iz Ministarstva kulture, Ministarstva za europske integracije i Ministarstva za pomorstvo, promet i veze, te iznijela komentare o usklađivanju nacrta navedenog Zakona s europskim standardima, navodi se u priopćenju.

Jedno od pitanja o kojima se razgovaralo bila je uloga i razina neovisnosti predloženog regulatornog tijela za elektronske medije te potreba za bliskom koordinacijom oko pripreme nacrta Zakona o telekomunikacijma koja je u tijeku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexander Ivanko, viši savjetnik predstavnika OESS-a za slobodu medija, sastao se s dužnosnicima iz Ministarstva pravosuđa, te stručnjacima za medije, kako bi razgovarao o tekućim prilikama u svezi sa zakonskim propisima o kleveti i njihovom primjenom.

Predstavnik OESS-a za slobodu medija zagovara punu dekriminilizaciju klevete, a to je pitanje također upućeno vlastima Republike Hrvatske, u kojoj je kleveta još uvijek kazneno djelo.

(Hina) pp djZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara