OGNJEN CRNKOVIĆ OSTAJE V. D. PROČELNIKA RIJEČKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE

Ognjen Crnković, dosadašnji v. d. pročelnika Područne službe Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) u Rijeci ostaje na tom mjestu nakon poništenja provedenih javnih natječaja za pročelnike lokalnih službi.

Crnković je danas potvrdio Hini da je odlukom v. d. ravnateljice HZZ-a Zrinke Blažević proglašen ništavnim ugovor o radu između HZZ-a i riječke odvjetnice Vesne Orlić, koja je na natječaju izabrana za novu pročelnicu riječke Područne službe.

On time ostaje v. d. pročelnika do završetka postupka novog javnog natječaja.

Na upit o navodnom pismu riječkog gradskog odbora HDZ-a upućenom središnjici te stranke i Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva u kojem se traži smjena dosadašnje ravnateljice HZZ-a Sanje Crnković-Pozaić jer Crnković, kao istaknuti član riječkog HDZ-a, nije bio ponovno izabran za pročelnika Područne službe, Crnković je kazao da je to pismo "apokrif o kome izgleda nitko ništa ne zna". Da je to pismo i postojalo, pripadalo bi u legalne djelatnosti stranke, dodao je Crnković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Orlić izjavila je Hini da se jučer, u skladu s ugovorom o radu koji je 23. ožujka sklopila s HZZ-om, bila obvezna pojaviti na radnom mjestu pročelnice, ali joj je preuzimanje dužnosti onemogućio Crnković. Tada joj je u Odjelu kadrovskih, pravnih i općih poslova Područnog zavoda uručeno rješenje o ništavnosti njezina imenovanja.

Rekla je da će razmisliti o žalbi na to rješenje, no najvjerojatnije će to učiniti.

(Hina) xdsil ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara