Ogulin: Umjesto Vučića gradonačelnik Nikola Magdić

Ogulinsko je Gradsko vijeće danas razriješilo dužnosti dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Vučića (HDZ) i na tu dužnost imenovalo Nikolu Magdića (HDZ), dosadašnjeg dogradonačelnika.

Ivan Vučić novi je saborski zastupnik, pa je gradonačelničke dužnosti razriješen na osobni zahtjev. U Gradskom vijeću je devet vijećnika HDZ-a, tri SDP-a, dva DC-a, jedan HSS-a i jedan HSLS-a, te još dvojica nezavisnih iz srpske nacionalne manjine, rekao je Ivan Vučić, koji je gradonačelnikom postao 1997.

Na početku njegova mandata ogulinski je proračun bio 11,8 milijuna kuna, a za 2004. predviđeno je 66 milijuna kuna, rekao je Vučić, dodavši kako se ove godine planira početak gradnje zatvorene teniske dvorane, bazena, klizališta, asfaltiranje 33 kilometra nerazvrstanih cesta, za što je već oročeno u bankama 22 milijuna kuna ili osamdeset posto potrebna novca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi gradonačelnik Magdić rekao je kako se nada da će uz pomoć Gradskog vijeća i Poglavarstva te gradske uprave nastaviti uspješno započete projekte i razvoj grada. "Vučić je bio vrlo uspješan gradonačelnik, za čijeg mandata je Ogulin od slijepog crijeva postao 'hrvatskim središtem'", sat i po udaljen od Zagreba", rekao je Magdić. Vučić je pak istaknuo kako je prvi put u povijesti grada prosječan osobni dohodak Ogulinaca veći od državnog prosjeka i iznosi 4300 kuna.

(Hina) vhor dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara