Ogulinske maturante spašavali iz ponora, šibenski se tukli, zagrebački pijančevali

NORIJADU neki od hrvatskih maturanata neće pamtiti po najboljem, što zbog posjeta bolnicama i policijskim postajama, što zbog činjenice da im je od količine konzumiranog alkohola u sjećanju na jučerašnji dan ostala jedino sumaglica.

Tijekom jučerašnjeg dana policija je zbog narušavanja javnog reda i mira privela ukupno 28 hrvatskih maturanata. Protiv njih 27 podnesene su prekršajne prijave, a jedan maturant je zaradio kaznenu prijavu zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.
Oštećena su tri autobusa, vlak, tramvaj te vozilo Hitne medicinske pomoći, izvijestio je MUP.

Ogulinski maturanti skočili u Đulin ponor

Jučer oko 17.45 sati je ogulinska Gorska služba spašavanja (GSS) započela akciju spašavanja dvoje ogulinskih maturanata koji su skočili u Đulin ponor, odnosno na stijenu koja se nalazi na oko 10 metara od ruba ponora (gornja fotografija).

Iz ponora su spasioci izvukli 18-godišnjaka koji je zadobio prijelom lijeve ruke i noge te 19-godišnjakinju, koja je samo na nekoliko mjesta natučena.

Akcija spašavanja je završila u 18.30 sati, a u spašavanju su, osim 18 članova HGSS-a, sudjelovali i pripadnici policije te Javne vatrogasne postrojbe Ogulin.

Tučnjave maturanata u Makarskoj i u Splitu

Poneki od splitskih maturanata također su oproštaj od srednje škole zalili s previše alkohola. Splitska policija je izvijestila kako je noćas jedan od njih na Bačvicama pretučen.

O tučnjavi maturanata izvijestila je i makarska policija, koja je navela kako se više mlađih osoba potuklo na plaži.

Šibenski maturant napao policajca

Dvojica maloljetnih šibenskih maturanata jučer su se oko 15.30 sati potukla na Trgu Dražena Petrovića. Kako je izvijestila PU šibensko-kninska, jedan od njih je lakše ozlijeđen. Obojica su zaradili prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, dok je jedan kazneno prijavljen zbog nanošenja ozljeda.

Oko 16.50 sati je, također maloljetni šibenski maturant, pijan vrijeđao, a potom i fizički napao policijskog službenika. Osim prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, mladić je zaradio i kaznenu prijavu zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Staklo u oku zagrebačke maturantice

Zagrebačka policija je izvijestila kako je tijekom jučerašnje norijade ozlijeđeno četvero maturanata, dvojica mladića i dvije djevojke.

Zahvaljujući staklenim bocama koje su letjele Trgom, u Traumi su završili 19-godišnja djevojka, kojoj je komadić stakla završio u oku, te 19-godišnji mladić, koji je porezao nogu na razbijenu bocu. Na istom je mjestu završio i 19-godišnjak, koji je na Trgu pijan pao. Na Bundeku je pak ozlijeđena 19-godišnja djevojka, koja je zbog uganutog zgloba završila u bolnici Rebro.

Na prekršajnu je obradu privedeno 12 maturanata, među kojima i jedan maloljetni, kojeg je policija ispitala u prisustvu majke. On je u vidno alkoholiziranom stanju (1,75 promila) vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Od 12 privedenih, dvoje ih je u policijsku postaju dovedeno zbog paljenja baklji (18-godišnjak i 19-godišnjak), dvoje zbog posjedovanja pirotehnike, dvoje zbog narušavanja javnog reda i mira, četvero zbog alkoholiziranosti, a dvije maturantice su privedene zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja policijskih službenika.

I.M.
Video: Tomislav Brdjanović
Foto: Luka Travaš/GSS

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara