Ogurlić: Oremović je smijenjen zbog neprofesionalizma

INTERNETSKI portal Gay.hr prenio je danas izjavu Gorana Ogurlića, glavnog urednika Večernjeg lista, vezano uz hitnu smjenu Arsena Oremovića, urednika Večernjakovog "Ekrana". "Večernji je imao problema s kršenjem ljudskih prava u svojoj nedavnoj povijesti, i to se pod mojim mandatom neće događati!“ - rekao je za Gay.hr Goran Ogurlić, urednik Večernjeg lista.

Kao "pravi razlog" Oremovićeve smjene je pak navedena činjenica da je njegova kolumna o dodjeli Oscara "profesionalno loša“, te da je "svojom rečenicom koja se tiče Ive Sanadera prekršio etički kodeks Večernjeg lista, u kojem se kaže da se ne smije špekulirati s ničijom seksualnom orijentacijom". Članak prije objave nije dao nadređenima na čitanje, čime "nije poštivao proceduru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Ogurlićevim riječima Oremović je samo "poslan na dvotjedni odmor", a o njegovom daljnjem angažmanu u Večernjem listu, raspravljat će se nakon njegova povratka.

Podsjetimo Oremović je s mjesta urednika Večernjakovog "Ekrana" smijenjen po hitnom postupku nakon što je u svom članku opisao hipotetsku situaciju u kojoj bi premijer Ivo Sanader bio homoseksualac.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara