Oko 400 tisuća kuna godišnje za pakiranje "Narodnih novina"

Oko 400 tisuća kuna iznosi godišnji trošak pakiranja "Narodnih novina" u plastične folije, a namiruje se iz poslovnih prihoda tog Društva, odgovorila je Vlada zastupnici Mariji Lugarić (SDP). L

Cijena pakiranja službenog lista u Vjesnikovoj organizaciji, od listopada 2003. do konca ožujka 2005., iznosila je 29 lipa po komadu, dok u organizaciji "Narodnih novina" (od 1. travnja 2005.) iznosi 15 lipa po komadu, odnosno na godišnjoj razini oko 400 tisuća kuna, navodi Vlada.

Među razlozima zbog kojih se Uprava "Narodnih novina" odlučila za pakiranja u plastične folije Vlada spominje reklamacije pretplatnika da primaju oštećene primjerke novina, zahtjevi da se s naslovnice uklone etikete koje skrivaju dio teksta i sl.

Natječaj za pakiranje nije raspisan, jer za tim nije bilo potrebe, kaže Vlada.

Naime, pakiranje proizvoda, kao što je općenito poznato, navodi Vlada, dio je proizvodnog procesa, što u ovom slučaju znači da tu uslugu pruža tiskara koja tiska "Narodne novine".

Od listopada 2003. do konca ožujka ove godine to je radila Vjesnikova tiskara, a od 1. travnja ove godine pakiranje službenog lista u plastične folije obavljaju "Narodne novine" d.d. Zagreb.

Od toga datuma, naime, cjelokupan tehnološki postupak izdavanja tih novina, uključujući prikupljanje i obradu tekstova, njihovu pripremu za tisak, prijelom, tiskanje, pakiranje i distribuciju pretplatnicima obavlja Društvo u vlastitoj režiji.

(Hina) xum ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara