Oko 50 tisuća hodočasnika u Mariji Bistrici

BLAGDAN Velike Gospe svečano je proslavljen euharistijskim slavljem u hrvatskome nacionalnom svetištu Mariji Bistrici, koje je počelo procesijom na čijem je čelu bio Križ Svjetskog dana mladih.

Misu u crkvi na otvorenom blaženoga Alojzija Stepinca, na kojoj je bilo oko 50.000 hodočasnika, predvodio je nadbiskup zagrebački Josip Bozanić.

Nadbiskup Bozanić posebice je pozdravio one koji danas, na blagdan, moraju raditi.

U propovijedi je govorio o značenju Majke Božje na nebo uznesene, koja se, kao i kod nas, štuje u još osam zemalja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je i Prvo čitanje iz Knjige Otkrivenja, u kojoj se simboličnim elemenatima objavljuje pobjeda dobra nad zlom, dramatičan sukob između žene odjevene u Sunce i Zmaja.

"U Zmaju je skupljena sva negativna energija Zemlje, sve povrede vlasti, sva korupcija, sva nasilja, sve mržnje i sebičnosti, sve povrede ljudske osobe iz kojih se rađaju sukobi i ratovi. I mi smo u opasnosti da olako zaboravimo na žrtve nedavnog rata kod nas, na izbjeglice i prognanike, na one koji se danas ne mogu vratiti svojim kućama i u svoj zavičaj", istaknuo je nadbiskup Bozanić.

U svetište Majke Božje u Mariji Bistrici mladi hodočasnici donijeli su danas i Križ Svjetskog dana mladih, koji u Hrvatskoj boravi od 12. do 19. kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara