Oko 70 arapskih dragovoljaca ubijeno u Iraku prošlog tjedna

NAJMANJE 70 arapskih dragovoljaca, uključujući i jordanske državljane, ubijeno je u vojnim operacijama koje su pokrenuli američki vojnici prošlog tjedna kako bi ugušili otpor u sjeverozapadnom Iraku, objavile su lokalne novine.

Među poginulima su državljani Jordana, Saudijske Arabije, Jemena, Sudana, zatim Palestinci i dragovoljci iz Sjeverne Afrike i zemalja u Perzijskom zaljevu, piše dnevnik Alarab Alyoum.

Tih 70 muškaraca bilo je među tisućama arapskih dragovoljaca koji su doputovali u Irak prije i za vrijeme američkog rata u zemlji koji je doveo do pada režima predsjednika Sadama Huseina u travnju ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su odlučili nakon toga ostati u Iraku i potražili su utočište u jednoj dolini u blizini grada Rawe jer im je zabranjen ulaz na sirijski teritorij", pišu novine pozivajući se na izjave lokalnog stanovništva.

Sedamdeset Arapa bilo je među 113 boraca koji su navodno ubijeni kada su američke snage napale "pustinjski logor za obuku" za iračke skupine otpora u blizini sirijske granice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara