Okultni triler Sin Eater povučen na preradu

PRODUCENSKA kuća Twentieth Century Fox povukla je okultni triler Briana Helgelanda ´Sin Eater´ na preradu odustajući tako od njegova otvaranja na predviđeni datum 17. siječnja.

Procijenilo se, naime, da su specijalni efekti, koji su trebali biti zastrašujući, ispali smiješni i zabavni, piše Variety.

Na efektima je prvotno radio londonski Mill Film, a sada je povjeren Asylumu iz Santa Monice u Kaliforniji. Glasnogovornik Foxa je kazao da su sada i oni i redatelj puno zadovoljniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim specijalnih efekata promijenjen je i naziv filma u ´The Order´, a glavna je zvijezda filma već popularni mladi glumac Heath Ledger (´Legenda o vitezu´). Zasad nije određen novi datum početka prikazivanja, no pretpostavka je da će to biti negdje krajem ljeta. U filmu još glumi Benno Furman, poznat iz Tykwerova filma ´Princeza i ratnik´.

Novi naslov filma odnosi se na drevni red ´nestašnih´ svećenika koji bi jeli meso s ljudskog leša kako bi na sebe preuzeli grijehe mrtvih, a ove odriješili tih grijeha. U filmu takva se pojava ponovno javlja u suvremenome Rimu i počinje dopuštati da veliko zlo prolazi nekažnjeno.

U filmu je prikazano kako grijeh napušta ljudsko tijelo. Izvori bliski snimanju filma naveli su kako su upravo ti efekti više proizvodili smijeh nego strah kako je bilo zamišljeno. Jedna od osoba upoznatih s projektom kazala je, štoviše, da je grijeh koji napušta tijelo ´izgledao kao pržena lignja´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara