Oliver Knezović predao se policiji: Nisam ubio Puljića, pucao sam u zrak

Oliver Knezović predao se policiji: Nisam ubio Puljića, pucao sam u zrak

Tekst: I.Kri.
Foto: Dnevni list, Ronald Goršić (Cropix)

OLIVER KNEZOVIĆ, prvoosumnjičeni za ubojstvo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, se danas u pratnji odvjetnika Milenka Umičevića predao policiji u Zagrebu.

Knezović se policiji predao u sjedištu Kriminalističke policije u zagrebačkoj Heinzlovoj ulici. On je pobjegao sudskim policajcima 5. listopada nakon što je priveden Tužiteljstvu u Širokom Brijegu. Za njim je dva dana kasnije raspisana međunarodna tjeralica. Na najnovijim fotografijama koje je objavio Dnevni list vidi se kako Knezović drži uperen pištolj prema sarajevskim navijačima.

> Policajac osumnjičen za ubojstvo Vedrana Puljića pušten na slobodu

> Nove fotografije: Oliver Knezović ipak je ubio navijača Vedrana Puljića?

> Uhićeni policajac tvrdi: Knezović mi je uzeo pištolj i pucao na Puljića!

Načelnik Ureda ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je kako se Knezović sam predao zagrebačkoj policiji. Inspektori u ovom trenutku ispituju Knezovića. "S Knezovićem se sada obavlja razgovor i sve ovisi o njegovom iskazu", rekao je za Index Borovec te je dodao kako se još ne zna kako je Knezović prešao u Hrvatsku.

"Skrivao sam se u planinama u BiH i u Zagrebu, a imam hrvatsku putovnicu"

Knezović je u Dnevniku Nove TV rekao da se skrivao u Hercegovini i Zagrebu te da ima hrvatsku putovnicu. Hrvatskom pravosuđu se danas prijavio, jer tvrdi da ovdje ima šanse za pravedno suđenje koje u BiH ne bi imao. Tijekom bijega se skrivao u planinama na području Jablanice te u nekim zapuštenim kolibama. Kaže da nije imao pomagače, ali i da nije imao problema u prelasku na hrvatsku stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samim događajima tog kobnog 4. listopada Knezović je izjavio kako se policajčev pištolj našao kod njega, no da nije pucao po navijačima, nego je ispalio pet hitaca u zrak. Tvrdi kako je tog dana branio narod te je izrazio sućut obitelji Vedrana Puljića. "Kada sam vidio što mi se sprema u BiH, ja sam dobio nadljudsku snagu te sam skočio i pobjegao", ispričao je Knezović o svome bijegu te otklonio priče da je u tome imao pomagače.

Knezović se predao samo nekoliko sati nakon što je policajac iz Ljubuškog Dragan Vujević pušten na slobodu. Knezović se tereti za ubojstvo Vedrana Puljića tijekom nereda između navijača Širokog Brijega i Sarajeva te policije 5. listopada ove godine.

Podsjetimo, 4. listopada u neredima iza sjeverne tribine stadiona Pecara u Širokom Brijegu ubijen je pripadnik sarajevske navijačke skupine "Horde zla" koje su sa tri autobusa doputovale do hercegovačkog gradića. Nakon tog ubojstva u javnosti su se pojavile mnoge verzije o tome tko je ubio navijača Sarajeva. Mnogi su za ubojstvo optuživali bivšeg pripadnika Kažnjeničke bojne, Olivera Knezovića, koji je nakon uhićenja pobjegao iz zatvora.

> Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva

> Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

> Fotografija i obdukcija demantiraju MUP: Policija potegla oružje na Vedrana Puljića

> MUP: Oliver Knezović, koji je uhićen zbog Puljićevog ubojstva, nije policajac!

> Puljić poginuo od metka u uho, drugi navijač Sarajeva pogođen u pluća, Širokobriježanin u nogu

> Sudski policajci pušteni na slobodu, ubijeni navijač Puljić policiji poznat po kaznenim djelima

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara