Olmert: Arafatu se ne smije odobriti imunitet

ZAMJENIK izraelskog premijera Ehud Olmert u subotu je u Washingtonu izjavio da je palestinski čelnik Jaser Arafat, kojem je Izrael zaprijetio protjerivanjem, "odgovoran za teror" i kao takav ne smije biti zaštićen od mogućih represalija.

"On mora postati svjestan svoje odgovornosti i ne smije mu biti odobren imunitet da izbjegne represalijama", rekao je Olmert na konferenciji o Bliskom istoku koja se održava u Washingtonu.

Mnogi smatraju Olmerta, inače vrlo bliskog suradnika izraelskog premijera Ariela Sharona, začetnikom ideje o protjerivanju Arafata.

Veliki dio međunarodne zajednice, istaknuo je Olmert, priznaje da Arafat "blokira" mirovni proces i da je sabotirao rad svog bivšeg premijera Mahmmuda Abbasa. Osim toga, Olmert ocjenjuje da Arafat financira i stoji iza terorističkih napada u Izraelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinski ministar informiranja Nabil Abil, također sudionik konferencije o Bliskom istoku, istaknuo je da je Arafat "izabrani čelnik palestinskog naroda, a ne onaj koji naređuje ubojstva djece".

"Treba zaustaviti takvu propagandu", istaknuo je Abil.

(Hina) bis

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara