Oluja u Latinskoj Americi odnijela 16 života

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

U SNAŽNOJ oluji koja je pogodila sjevernu Argentinu i južni Brazil poginulo je najmanje 16 osoba. Nekoliko desetaka je ozlijeđeno udarima vjetra i kiše koji su im uništili kuće i natjerali ih na bijeg. Brzina vjetra dosezala je brzinu i do 100km/h. Prema službenim podacima, u Argentini je poginulo 10 osoba, a više od 50 ih je ozlijeđeno, prenosi BBC. U brazilskom gradu Guaraciabi je život izgubilo četvero ljudi, a u Sao Paolu najmanje dvoje. Oluja je uništila i velik broj kuća u Paragvaju.

Premda neki južnoamerički mediji oluju nazivaju tornadom, službeni izvještaj meteorologa kaže da se ipak ne radi o tornadu već jakom depresijom u kojoj su se topao tropski trak i ledeni zrak sudarili i stvorili nestabilnost.

Najjače je oluja pogodila neka argentinska sela koja su porušena gotovo do temelja. U Sao Paolu je kiša uzrokovala prometne zastoje, a telefonske linije su bile u prekidu. U Paragvaju je oštećeno više od 700 kuća. Temperatura u Asuncionu je u vrlo kratkom vremenu pala s 35 na samo 12 stupnjeva Celzijevih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara