Oluje poharale američki jug: Poginule najmanje 62 osobe

Oluje poharale američki jug: Poginule najmanje 62 osobe

Foto: AFP

SNAŽNA nevremena praćena tornadima poharala su Alabamu i druge savezne američke države na jugu, a diljem regije je poginulo najmanje 62 osobe, oštećene su zgrade i kuće, a stanovnici su zatočeni u svojim domovima.

Najgore je pogođena Alabama, gdje su oluje i tornada ubila najmanje 45 osoba, piše CNN. "Bilo je tu vrlo ozbiljnih i smrtonosnih događaja koji su pogodili našu državu, a još nije gotovo", izjavio je guverner Alabame Robert Bentley.

Obama šalje pomoć

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik Barack Obama je odobrio Bentlyju federalnu pomoć koja uključuje i pomoć u traženju te spašavanju na pogođenim područjima. "Još nekoliko dana nećemo znati razmjere uništenja, no u međuvremenu ćemo nastaviti pratiti te oluje diljem zemlje te ostati spremni za pomoć ljudi u Alabami te na drugim područjima zahvaćenima nevremenom", napisao je Obama u priopćenju.

Najmanje jedan snažan tornado prošao je kroz Tuscaloosu u Alabami te ostavio ceste neprohodnima, a uništio je stotine kuća i poslovnih objekata. Tornada su harala i Mississippijem, Tennesseejem, Južnom Karolinom i Georgijom. Meteorolozi su rekli da se nekoliko meteoroloških uvjeta poklopilo i stvorilo ova opasna nevremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara