Olujić: Korade, hitno mi se javi, jer je sada svašta moguće

Olujić: Korade, hitno mi se javi, jer je sada svašta moguće

ZAGREBAČKI odvjetnik Željko Olujić, pravni zastupnik generala Ivana Korade, pozvao je svoga klijenta da mu se što hitnije javi kako bi mu omogućio mirnu i sigurnu predaju bez opasnosti po njegovo zdravlje i život.

> Otac ubijenog 15-godišnjaka: Ne znam kakav čovjek bi to učinio

> Koradin sin uskoro bi se trebao oženiti i postati otac

> Benko: Do kraja dana konkretni rezultati potrage za odbjeglim generalom

"Apeliram na generala Koradu, ukoliko čuje ovaj poziv, da mi se odmah javi. Sa svoje strane mu garantiram ostvarivanje kontakta s policijom, naravno tako da pri tome bude zaštićena njegova fizička sigurnost, jer je sada svašta moguće. I ovim putem ga pozivam, bez obzira na to što se jučer dogodilo, da mi se javi kako bi mogao što prije stupiti u kontakt s policijom."

Mario Korade na slobodi u šoku i strahu za očev život

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Fran Olujić, sin Željka Olujića i pravni zastupnik Marija Korade, sina generala Ivana Korade, rekao je za Index kako je njegov klijent poslije 13 sati pušten na slobodu, jer je istekao rok od 24 sata koliko je trajao pritvor u kojem je završio zbog policijske istrage stravičnih ubojstava u Hrvatskom zagorju.

Olujić kaže kao je nad Mariom Koradom provedena cjelokupna kriminalistička obrada tijekom koje nije utvrđena nikakva osnovana sumnja da bi 19-godišnji Korade mogao imati ikakve veze s ubojstvima ili s bijegom njegovoga oca.

Olujić kaže kako je Mario Korade uhićen jučer oko 13 sati od strane pripadnika interventne policije iako, prema riječima Marija Korade, za to nije bilo potrebe jer se on, nakon što je čuo da policija želi razgovarati s njime, namjeravao dobrovoljno javiti varaždinskoj PU.

Fran Olujić kaže kako je njegov klijent još uvijek u šoku i strahuje za očev život. Dodao je kako je jučer u policijskoj postaji u Ivancu bila i njegova majka i generalova supruga Ljiljana koja trenutno sa svojim ocem boravi u obiteljskoj kući Koradeovih u Golubovcu. Ta se kuća i dalje nalazi pod policijskim nadzorom isto kao i druga Koradeova kuća koja se nalazi kraj obližnjeg jezera.

Odvjetnik Fran Olujić kaže kako Mario Korade nije rekao ništa o svome ocu, jer je u šoku, a s njime nije niti bio u kontaktu u posljednjih preko 24 sata. Dodao je kako o lokaciji boravišta Maria Koradea nema nikakvih saznanja, a kako neslužbeno doznajemo policija je mladića iz sigurnosnih razloga prevezla na tajnu sigurnu lokaciju.

I.K.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara