Olujno nevrijeme izazvalo prometni kolaps u Velikoj Britaniji, trajekt se prevrnuo u La Mancheu

Olujno nevrijeme izazvalo prometni kolaps u Velikoj Britaniji, trajekt se prevrnuo u La Mancheu

OLUJNO nevrijeme u Velikoj Britaniji dovelo je danas do prometnog kolapsa u toj europskoj državi. Zbog jake kiše i vjetra otkazan je 41 let na londonskom Heathrowu i 13 na Gatwicku, javljaju CNN i BBC.

Britanski zavod za meteorologiju upozorio je na loše vrijeme u sjevernim dijelovima Engleske, Walesa, Sjevernoj Škotskoj i Sjevernoj Irskoj zbog polja niskog tlaka koje trenutno prolazi Britanijom. Osim letova, otkazani su i trajekti koji su trebali krenuti Dovera,a luka zatvorena.

Udruženje pomoraca i obalne straže izjavilo je kako su poslani tegljači i čamac za spašavanje  koji bi trebali pomoći tankeru koji se prevrnuo u Engleskom kanalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska brodica Astral unatoč usidrenju kreće se olujnim morem što može biti kobno po 13 članova posade. Njima je također poslana pomoć te će posada biti evakuirana u slučaju veće opasnosti.

Jaki vjetrovi otežavaju kretanje brodova i u Francuskoj te je nizozemski tegljač bio prisiljen pristati u luku Vendee.  Jačina vjetra u Velikoj Britaniji procjenjuje se i na 130 kilometara na sat, a također za Škotsku su najavljene jake mećave,a stanovništvo je upozoreno da postoji i mogućnost većih poplava.

J.T.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara