Olujno nevrijeme u Europi odnijelo pet života

OLUJE koje su sinoć pogodile sjevernu Italiju, Austriju i Poljsku odnijele su najmanje pet života. Najviše žrtava je bilo u Italiji gdje su poginule ili nestale tri osobe.

Desetogodišnji dječak u Torinu umro je nakon udara groma, dok se 37-godišnji Talijan utopio u Genovi. Njemačka turistica (27) nestala je u nemirnim vodama oko Ventimiglie, zapadno od Genove. U posljednjem trenutku spašeno je još nekoliko plivača. U dijelovima sjeverne Italije padao je led veličine četiri centimetra, dok su vjetrovi brzinom više od 100 kilometara na sat čupali stabla i krovove kuća u blizini Brescie.

Na istoku Poljske jedan muškarac je poginuo u oluji koja je pogodila selo Kalina, dok je drugi umro od strujnog udara nakon što je orkanski vjetar srušio električni stup. Iščupana stabla blokirala su ceste i pruge u Šleskoj i središnjem dijelu Poljske, a samo u toj pokrajini oštećeno je oko 100 kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Austriji je poginula žena (41) u blizini St. Stefana kada je na nju palo stablo. Nesretna žena se sa skupinom planinara sakrila pod stablo koje je zatim palo na nju pred očima supruga i kćeri.

D.M.
Foto: arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara