OLUJNO NEVRIJEME ZATVORILO PROMET BOSPOROM I DARDANELIMA TE EGIPATSKIM LUKAMA

Olujno nevrijeme zatvorilo je u četvrtak za sav brodski promet Bosporom i Dardanelima, uzrokovavši velika kašnjenja na ulazima u oba tjesnaca, a vremenske nepogode prisilile su istodobno i egipatske vlasti na zatvaranje svojih luka.

Turske pomorske vlasti zbog nedovoljne su vidljivosti popodne zaustavile promet Bosporom, na kojem se nalazi i najveći turski grad Istanbul. Još se ne zna kad će promet ponovno biti uspostavljen jer se vremenski uvjeti pogoršavaju. Dardaneli su zatvoreni još tijekom prijepodneva.

Ta su dva tjesnaca jedini izlaz na svjetska mora golemim tankerima koji prevoze naftu iz Rusije i drugih crnomorskih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vremenske neprilike prislile su i egipatske vlasti na zatvaranje sedam luka i četiriju aerodroma. Zbog olujnog vjetra i pješčanih nanosa zatvorene su zračne luke u Asuanu, Assiutu i Abu Simbelu, a jake kiše prekinule su promet na aerodromu u Aleksandriji.

Snažan vjetar, praćen visokim valovima i slabom vidljivošću, rezultirali su zatvaranjem morskih luka u Aleksandriji, Diheliji, Adabiji, Tewfiqu, Zaytiyji, Nuweibi i Hurghadi.

(Hina) dam dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara