OLYMPIA SLAVI 50 GODINA

Pariška koncertna dvorana Olympia proslavit će 2004. pedeseti rođendan koncertima Stinga, Lynde Lemay, Michela Sardoua, Beach Boya Briana Wilsona, Sonnyja Rollinsa i Diane Krall te rođendanskim programom 26. travnja. L

Proslava prvih pola stoljeća koncertne dvorane održat će se na mjestu gdje ju je otvorio pokojni Bruno Coquatrix, preminuo 1979. godine.

Tijekom tiskovne konferencije održane ovih dana u Parizu, generalni direktor tvrtke Universal France i presjednik Olympije rekao je da je "dvorana u dobrom stanju" nakon toliko godina te nema razloga da se proda.

Radi se o tvrtki s 44 zaposlenika i zaradom od "nekoliko milijuna eura" od čega polovica dolazi od bara i prodaje pića.

Za iduću godinu Olympia organizira 325 koncerta, program za 2005. je već sastavljen, a u pripremi je i sezona 2006.

U 2004. se predviđa nekoliko značajnih koncerata i to nastupi Juliette Greco u veljači, Eddyja Mitchella u ožujku sa 16 nastupa, pet koncerata Stinga u svibnju, Michela Sardoua tijekom cijelog listopada, kao i nastupi novih talenata (Kyo, la Grande Sophie i Tete).

Pedeseti rođendan bit će obilježen i na 2. programu francuske televizije France 2, a radio RTL posvetit će čitavu večer koncertnoj dvorani uoči proslave 50. obljetnice dvorane inaugurirane 5. veljače 1954. nastupom Gilberta Becauda.

(Hina) dš bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara