Ombudsman: Slovenci netolerantni prema manjinama

SLOVENSKI pučki pravobranitelj (ombudsman) Matjaž Hanžek izjavio je u četvrtak kako nije zadovoljan stanjem ljudskih prava u Sloveniji, posebno ukazujući na pojave konflikata i netolerancije prema vjerskim i nacionalnim manjinama.

"I prošle se godine pokazalo da ljudska prava nisu nešto što je samo po sebi zajamčeno i stanjem na tom području ne možemo biti zadovoljni", rekao je Hanžek na konferenciji za novinare posvećenoj njegovom godišnjem izvješću o stanju ljudskih prava o kojem će slovenski parlament raspravljati na lipanjskom zasjedanju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najeksponiraniji slučajevi netolerancije bili su primjetni u vezi s pitanjem "izbrisanih" neslovenaca i dozvolom za gradnju islamskog centra u Ljubljani, ocijenio je Hanžek, dodajući kako to nisu bili jedini i izolirani slučajevi netolerancije.

Hanžek se založio za strategiju smanjivanja izražavanja netolerancije u javnosti i za obrazovanje na području ljudskih prava, te predložio da se izražavanje netolerancije od strane političkih predstavnika sankcionira.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara