Omerbašić: Od Sanadera smo trebali tražiti da potpiše svoja obećanja

HRVATSKI premijer Ivo Sanader nije ispunio obećanja koja je dao Bošnjacima u Hrvatskoj, poručio je muftija Ševko Omerbašić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, u razgovoru za sarajevsko Oslobođenje.

"Sanader je obećao da će Bošnjake vratiti u Ustav i da će sve muslimane rodom iz Bosne upisati kao Bošnjake. To je u Hrvatskoj veliki problem. Nakon prošlih izbora 20 tisuća muslimana izjasnilo se Muslimanima s velikim M, za naciju koja uopće ne postoji. Na ovaj način tražimo svoja prava", poručuje Omerbašić i optužuje Sanadera da je dajući lažna obećanja prevario njihovog saborskog zastupnika Šemsu Tankovića.

"Tanković je uspio dobiti samo oko stotinu državljanstava i domovnica. Njegova je greška što od Sanadera nije tražio da stavi svoj potpis pod obećanja koja je dao. U politici se obećanja moraju potpisati", tvrdi Omerbašić.

Sanadera, nezadovoljno kaže Omerbašić, na predizbornim plakatima više gleda u Sarajevu nego u Zagrebu, ali i podržava pravo Hrvata u BiH da glasuju na izborima u Hrvatskoj.

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara