OMIŠ: RADNICI PROSVJEDUJU I TRAŽE STEČAJ OMIALA

Sto i pedeset radnika Tvornice aluminijskih folija i prerađevina "Omial" iz Omiša, nakon jučerašnjeg blokiranja vrata i zabrane ulaska u tvornicu dvadesetorici radnika koji su trebali početi raditi, danas ne rade i neće raditi dok se ne otvori stečaj nad "Omialom", rekao je povjerenik Sindikata metalaca u tom poduzeću Filip Praničević.

Po njegovim riječima, radnici su izgubili svako strpljenje jer plaću nisu primili već 22 mjeseca, a Uprava im ukupno duguje 12 milijuna kuna.

Ta nekada vrlo uspješna tvrtka, koja je ostvarivala dobit od preko 50 milijuna kuna godišnje, danas je uništena s gubitkom od 40 milijuna kuna koji je napravila Uprava jer je htjela potajno doći do tvrtke i zaobići radnička potraživanja, tvrdi Praničević.

Radnici su, naime, doznali da je direktor Mladen Šantić "Omial" dao u najam zadarskoj tvrtki "Aluflex Pack" koja je donedavno bila glavni konkurent "Omiala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada je jučer pozvano 20 radnika da rade, ostali su blokirali ulaze naglašavajući kako neće dopustiti rad tvornice do stečajnog ročišta na splitskom Trgovačkom sudu i imenovanja stečajnog upravitelja.

Direktor "Omiala" Mladen Šantić rekao je danas kako je "netočno i izvan pameti da on i Uprava svjesno rade na uništavanju Omiala". Za 20 radnika pozvanih na posao direktor Šantić kaže da su trebali biti tek prva grupa i da bi kasnije bilo zaposleno još najmanje 60 radnika. Šantić je dodao kako nema potrebe da radnici i dalje čuvaju tvornicu kako bi spriječili bilo kakav rad u njoj do dolaska stečajnog upravitelja jer je Uprava "Omiala" danas odlučila da odustane od ugovora sa zadarskim strateškim partnerom "Aluflex Packom".

Šantić kaže da "Omial" bez strateškog partnera nema nikakve šanse, a po ocjeni Uprave, to je, tvrdi direktor, za sada zadarski "Alufleks".

(Hina) merc dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara