Onkologija: U hrvatskoj od 7. do 15. lipnja sastanak Fletcherova društva

U ZAGREBU i Dubrovniku održat će se od 7. do 15. lipnja godišnji sastanak Fletcherova društva, priopćeno je iz Hrvatskog onkološkog društva koje je domaćin ovogodišnjega skupa.

Fletcherovo društvo okuplja 400 članova, mahom američkih radioterapijskih onkologa koji svake godine u ovo doba godine održavaju svoj redoviti stručno-radni sastanak.

Stručno-znanstveni program obuhvaća 22 predavanja, uglavnom o radio-kemoterapijskom liječenju najčešćih zloćudnih tumora kao što su rak pluća, želuca, dojke, debelog crijeva, glave i vrata, vrata maternice itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Društvo je dobilo ime po Gilbertu H. Fletcheru, najvećem imenu svjetske radioterapije i osnivaču vodeće svjetske radioterapijske ustanove "M.D. Anderson Cancer Center" iz Houstona u američkoj državi Teksas.

Članovima Fletcher društva mogu postati suradnici, učenici i drugi radioterapijski učenici koji su se educirali u toj ustanovi.

Zagreb i Dubrovnik postali su domaćinima skupa zahvaljujući članovima društva - Luki Milasu iz Houstona i Mirku Šamiji, ujedno predsjedniku Hrvatskog onkološkog društva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara