OPAČIĆ: HDZ SE NE SNALAZI U RJEŠAVANJU KLJUČNIH PROBLEMA ZEMLJE

Saborska zastupnica SDPa Milanka Opačić na današnjoj je konferenciji za novinstvo te političke stranke u Rijeci ustvrdila da se "HDZ ne snalazi u rješavanju ključnih problema u zemlji te da nije spreman nastaviti s razvojem Hrvatske".

Opačić je kazala da je "HDZ orijentiran prema potrošnji kako bi zadovoljio skupine i pojedince". Također je ustvrdila da HDZ nije spreman za provedbu reformi, koje su, kazala je, preduvjet za razvoj.

Dodala je da je ova Vlada mnogo energije potrošila na pripreme ulaska Hrvatske u EU, ali da to nije dovoljno ako se ne rješavaju unutarnja pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić je kazao da je pad popularnosti HDZ po najnovijim ispitivanjima logičan i očekivan jer da je to posljedica, kako je rekao, prijevare birača. Ustvrdio je da je nemoguće da prosječna mirovina, po predizbornom obećanju HDZ-a, do kraja godine bude u visini od 50 posto prosječne plaće jer da je za to potrebno 3 milijarde kuna kojih ova Vlada nema. Stazić je kazao da će SDP s nestrpljenjem očekivati reakciju Stranke umirovljenika nakon toga.

Opačić je rekla da je Ivan Šuker neozbiljan ministar jer "ne poštuje svoje dokumente" budući da je prije tjedan dana u Saboru iznio podatak o deficitu od 5,1 posto, a sada je, po riječima premijera Sanadera, taj deficit 6,6 posto. Stazić je ustvrdio da su iznijeti podaci o deficitu samo isprika da se HDZ opravda za, kako je rekao, "glupa obećanja poput onoga o smanjenju PDV-a".

(Hina) dsil yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara