Opatija: Dodijeljene nagrade Hrvatske turističke zajednice

DIREKTOR Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić uručio je danas priznanja djeci iz dječjih vrtića i osnovnih škola čiji su radovi nagrađeni na natječaju Ekološkoedukativne akcije HTZ-a "Volim Hrvatsku 2003." te predstavnicima triju najbolje ocijenjenih turističkih mjesta u predsezoni.

HTZ je dodijelio ukupno 37 priznanja autorima likovnih i literarnih radova dokumentarnih i umjetničkih fotografija te vrtićima i školama u kojima su izrađeni.

Priznanje sa zlatnim znakom za likovni rad dobili su Mara Benić iz Dječjeg vrtića "Kono" u Dubrovniku i Tome Matešić iz šibenskog vrtića "Kućice". Priznanje sa zlatnim znakom za likovni rad učenika osnovnih škola dodijeljeno je Matiji Labaku iz Osnovne škole "Josipa Kozarca" u Punitovcima. Među literarnim radovima učenika osnovnih škola najboljim je ocijenjen rad Ine Kolarić iz Osnovne škole "Strahominec" u Čakovcu. Priznanje sa zlatnim znakom za dokumentarnu fotografiju dobio je Josip Švaco iz Đurđevca, a za umjetničku fotografiju Zdravko Kristić iz Rijeke.

Zlatna plaketa za najboljeg domaćina predsezone dodijeljena je Opatiji, srebrna Brelima, a brončana Rabcu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulić je kazao da su ta mjesta ispunila stroge natječajne uvjete, ali da na neke nedostatke, kao što su sezonski građevni radovi i uređenost plaža, lokalne zajednice često ne mogu utjecati. Podsjetio je da će u sezoni biti održani izbori za Plavi cvijet - najbolje uređeno mjesto na Jadranu, Zeleni cvijet - za najuređenije turističko odredište u unutrašnjosti te prvi put izbor najboljeg turističkog djelatnika. Dodao je kako je uočeno da su dosadašnji pobjednici u akciji Plavi cvijet u ovogodišnjoj predsezoni ostvarili znatno lošije rezultate.

Potkraj turističke sezone najboljima će nagrade biti uručene u tijeku Dana hrvatskog turizma koji će se od 16. do 18. listopada ove godine pod pokroviteljstvom Vlade i Ministarstva turizma održati u Cavtatu.

(
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara