Opatija: Dva znanstvena skupa o prehrambenoj industriji

Drugi srednjoeuropski simpozij i Peti hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista na kojima će oko 250 sudionika iz 21 zemlje razmatrati aktualna pitanja proizvodnje, zaštite, pakiranja i nadzora kvalitete hrane u prehrambenoj industriji počeli su danas u Opatiji.

Glavne teme ta dva skupa, koji se održavaju objedinjeno, su trendovi u prehrani, osiguravanje dovoljnih količina kvalitetne hrane i njena zdravstvena sigurnost u globalnim kretanjima te nove tehnologije u proizvodnji hrane, primjerice pri uklanjanju mikroorganizama, doznaje se od dr. Damira Karlovića iz organizacijskog odbora.

Raspravljat će se i o dodacima hrani, poboljšanjima hrane te genetski preinačenim organizmima. Jedna je od tema kongresa i kvalitetna prehrana svih slojeva društva.

Na kongresima će biti održano 10 plenarnih predavanja, te predstavljeno oko 170 stručnih radova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kongrese su organizirali Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista te Prehrambeno biotehnološki fakultet u Zagrebu. Pokrovitelji su predsjednik Stjepan Mesić, Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Ministarstvo znanosti i Hrvatska gospodarska komora.

Oba znanstvena skupa trajat će do 20. listopada.

(Hina) xhšup ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara